Bezoek de omgeving van Rome met een gids in het nederlands.

Buiten Rome zijn er prachtige gebieden en bezienswaardigheden zoals, de Appia weg, Tivoli, Ostia Antica , Palestrina en het gebied van de etrusken.  

enkele ecursies in de omgeveging van romemet een gids in het nederlands.


Tivoli

Op een afstand van 5 km van het huidige stadje ligt Villa Hadrianus, gebouwd als een aaneengesloten paleizen-complex onder keizer Hadrianus, nu een gebied met grootse ruines. Villa d’Este was een klooster, maar werd in de 16de eeuw omgebouwd tot een weelderig verblijf voor kardinaal Ippolito d'Este, de kleinzoon van paus Alexander VI.
 De villa is vooral beroemd geworden om zijn op terraswijze aangelegde met zijn honderden fonteinen.
 Tivoli ligt op 33 km ten oosten van Rome

Cerveteri

Het oude Caere. Wat rest is een Etruskische necropolis. Het is een complete dodenstad met straten en grafheuvels met in de rotsen uitgehouwen grafkamers die rijk versierd zijn met schilderingen of stucreliefs. Prachtig natuurgebied, 54 km ten noord-westen van Rome.

Palestrina

Het klassieke Praeneste, bekend om zijn tempel van Fortuna Primigenia en als buitenverblijf van patriciers en keizers. De bombardementen van de II° WO legden de ruines van de tempel voor een groot deel bloot. Het is een majestueus geheel dat zich met trappen, terrassen en zuilengaanderijen verheft tegen de steile helling. Op de plaats waar de tempel stond bevindt zich nu het Palazzo Colonna-Barberini, een museum met een prachtige collectie, vooral het Nijlmozaiek maakt het bezoek meer dan de moeite waard. Palestrina ligt 43 km ten oosten van Rome.